De Sportpedgoog maakt voor De Assistent (een initiatief van de Gemeente Amsterdam) workshops en podcasts en wij doen maatwerktrajecten voor sportclubs en scholen. Samen zorgen we voor meer spelplezier, betere ontwikkeling én mooie resultaten door het voorzien van praktische informatie voor jeugdtrainers.

Voor iedere jeugdtrainer die wel wat hulp kan gebruiken

Vanuit Sportpedagoog doen we veel voor en met De Assistent, het platform voor iedere Amsterdams sporttrainer. Op www.amsterdam.nl/assistent kan je veel informatie vinden, maar vanaf nu ook hier. Zo hebben we al een aantal podcasts opgenomen en zodra er weer een nieuwe is, kunnen we die meteen hier delen. Daarnaast kan je vanaf nu ook op deze website de informatie vinden over de workshops die we organiseren voor de Assistent.

Deze zijn kosteloos en kunnen bij jou op de club of je kan je inschrijven voor de losse workshops. De eerstvolgende daarvan zijn na de zomervakantie weer. Tot slot voor wie graag wat leest ook het boekje over de 8 uitdagingen, de columns en ander dingen die je gewoon thuis op de bank kan lezen.

Deze events wil je niet missen!

De Assistent en de Sportpedagoog organiseren een aantal informatieve en leuke events met inspirerende gasten.

In gesprek met …

Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus:

Ons voetbal – Van iedereen

Aanmelden kan via

www.amsterdam.nl/assistent/

Luister naar podcasts met Sascha Werlich

De podcast van De Assistent deelt verhalen, ervaringen en tips voor Amsterdamse sporttrainers. De podcasts worden gehost door Sascha Werlich. Gedragsdeskundige, World rugby educator, sportpedagoog, voormalig bondscoach Rugby Dames en geeft internationaal coach opleidingen.

Podcast 1:
De eerste, vol met praktische tips!


In deze allereerste podcast praten we met Tessa en voetbaltrainer Danny over hoe zij omgaan met situaties die problemen veroorzaken tijdens de training en/of wedstrijden.

Specialistvan deze aflevering: Tessa Blom

Tessa is kinder- en jeugdpsycholoog en oprichter van De Sportpedagoog. Ze geeft veel trainingen in het onderwijs en aan trainers/coaches.

Podcast 2:
Groepsdynamiek


Deze aflevering biedt uitleg en tips over groepsdynamiek en waarom dat zo belangrijk is.

Specialistvan deze aflevering: Jesper Jobse

Jesper is na de Pabo o.a. basketballessen gaan geven en geeft workshops voor de Sportpedagoog. Daarnaast leidt hij met 3×3 United jongeren op als basketbaltrainer.

Podcast 3:
Probleemgedrag


Deze aflevering biedt praktische handvatten in omgaan met probleemgedrag tijdens trainingen en wedstrijden.

Specialistvan deze aflevering: Sarit Laufer

Sarit is docent lichamelijke opvoeding speciaal onderwijs en gedragstrainer/coach op vele verschillende scholen (regulier, middelbaar, internationaal).

Podcast 4:
Grensoverschrijdend gedrag


Je krijgt in de aflevering praktische handvatten in omgaan met grensoverschrijdend gedrag tijdens trainingen en wedstrijden.

Specialist van deze aflevering: Tom Verhoek

Tom is gedragstrainer, sportpedagoog en voetbal coach. Hij zit al jaren in het vak als voetbaltrainer en is de projectleider van de sportpedagoog.

Podcast 5:
Training geven aan meiden


Deze aflevering biedt meer inzicht in en tips voor het training geven aan meiden.

Specialist van deze aflevering: Elise Euxodie

Elise geeft workshops voor De Sportpedagoog waaronder ‘Training geven aan meiden’. Daarnaast geeft ze groepstrainingen in het onderwijs, waarbij een aantal groepen uit alleen maar meiden bestaan.

Doen! Workshops speciaal voor jeugdtrainers

De Assistent en de Sportpedagoog maken workshops met handige tips, tricks en tools voor jeugdtrainers. En ze zijn gratis!

Workshops

Workshop op jouw club

Voor trainers en coaches gericht op het versterken van de pedagogisch-didactische vaardigheden bij jou op de club.

Workshop op je club

Download, bekijk en/of print

De podcast van De Assistent deelt verhalen, ervaringen en tips voor Amsterdamse sporttrainers. De podcasts worden gehost door Sascha Werlich. Gedragsdeskundige, World rugby educator, sportpedagoog, voormalig bondscoach Rugby Dames en geeft internationaal coach opleidingen.

Stappenplan De Start van het Seizoen

De start van het seizoen is het perfecte moment om weer even met elkaar afspraken te maken en te zorgen dat iedereen dezelfde verwachtingen heeft. Hier een stappenplan dat we samen met en voor De Assistent hebben gemaakt.

Bekijk/download/print:

Stappenplan Start van het Seizoen

Oefeningen Groepsdynamiek

Om te zorgen dat ieder kind met plezier kan sporten, is de groepsdynamiek super belangrijk. Hier hebben we ter inspiratie een aantal oefeningen die je in je training kan doen om aan de groepsdynamiek te werken. En als het fijn is, kunnen we vanuit De Assistent ook (kosteloos) Amsterdamse verenigingen, teams en/of trainers hierbij helpen.

Bekijk/download/print:

Oefeningen Groepsdynamiek

De Uitdagingen

Training geven aan jonge sporters is meestal een enorm dankbare rol. In 8 korte en duidelijke hoofdstukjes de basis besproken van het geven van een goede training. Een training waaraan iedereen plezier beleeft en iedereen zich ontwikkelt. De uitdagingen zijn afgeleid van de beroemde Vier inzichten over trainerschap, zie filmpje!

Bekijk/download/print:

8 Pedagogische Uitdagingen

De 4 inzichten over trainerschap

De Sportpedagoog is een initiatief van Stichting S&B.

Wilt je meer weten over De Sportpedagoog?

Neem dan contact op met Tessa Blom.

Mail tessa@sportpedagoog.com of bel 06-33 31 53 15.

Voor meer informatie kun ga je naar de site van De Assistent van de Gemeente Amsterdam.

De Assistent

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Dan weet je direct dat er nieuwe podcasts, workshops zijn. En blijft op de hoogte van ander leuk nieuws en handige info.