Enquête discriminatie & inclusiviteit

Bij de Sportpedagoog zeggen we dat we willen helpen dat iedereen met plezier kan sporten. Dat betekent dat er geen ruimte is voor discriminatie. Onlangs was ik in gesprek met een vereniging waarvan de voorzitter zei dat het bij hen niet speelt. Maar al pratend was de conclusie dat ze dat eigenlijk helemaal niet weten en dat ze dat gaan uitvragen bij de leden. Dat vond ik zo’n goed idee dat ik het graag deel. En omdat we het iedereen graag makkelijk maken, hebben we hier een voorbeeld gemaakt.

Door middel van deze vragenlijst kan je het per team of alle leden uitvragen. Ik kan het als Word-document mailen of je kan onderstaande formulier gebruiken en dan moeten leden onderaan een mailadres van degene invullen waar het terecht moet komen.

Voor vragen kan je terecht bij Tessa.

Download dit formulier vanaf Google Drive

Vink bij elke vraag aan wat voor jou van toepassing is, meerdere antwoorden kunnen worden ingevuld bij de vragen met vierkante antwoord vakjes.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
1. Jezelf kunnen zijn
2. Buitengesloten voelen
3. Ik ben wel eens gediscrimineerd door een tegenstander of teamgenoot
4. Hoe reageerde je hier op?
5. Ik heb zelf wel eens een tegenstander of teamgenoot gediscrimineerd
6. Wat was daarvoor de reden?
7. Zei iemand hier wat van? Zo ja, wie?
8. Ik heb wel eens gezien dat er iemand gediscrimineerd werd van mijn team of op mijn vereniging
9. Wie werd er gediscrimineerd?
10. Heb je er wat aan gedaan?
11. Weet jij of er een protocol/aanpak rondom discriminatie en inclusiviteit binnen jouw vereniging?
Naam